

Tara: Romania
Regiune: DOC-CMD Dealu Mare
Culoare: Rosu
Tip: Dulce
Cantitate: 0,75 L
Strugure: Feteasca Neagra
Temperatura servire: 16-18°C
Alcool: 15,9%
An: 2018
In vinuri
LIVRAREA
Pentru comenzi de peste 250 lei prin Cargus, Sameday sau EasyBOX
GRATUITA
Ridicare din magazin
(Lu-Vi 10-17)
GRATUITA
Pentru comenzi sub 250 lei
19 Lei
1000 De Chipuri Dulce De Fintesti este un vin rosu dulce DOC-CMD (editie limitata la 6528 sticle), obtinut din struguri Feteasca Neagra din recolta 2018, cultivati in podgoria Dealu Mare, Fintesti.
De culoare rubiniu intens, cu o corpolenta peste medie care aduce un adevarat rasfat, 1000 De Chipuri Dulce De Fintesti dezvaluie o aroma fina de prune coapte, flori proaspete si fructe. Gustul de prune coapte este completat cu nuante de cafea, vanilie, ciocolata amara.
1000 De Chipuri Dulce De Fintesti se serveste la o temperatura recomandata de 16 - 18°C, in compania unor preparate precum mousse de ciocolata, vita cu sos rosu dulce sau branzeturi maturate.
Primii butasi de vita de vie din podgoria Fintesti-Naeni din Dealul Mare au fost plantati in 2007. In prezent, aceasta insumeaza 63 de hectare plantate cu vita Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasă Romaneasca. Procesul de vinificatie este specific fiecarui soi. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor si limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Procese lesunt efectuate in tancuri din inox alimentar, care nu afecteaza organoleptic produsul finit. In cazul vinurilor rosii, se practica o macerare-fermentare de 3-4 saptamani la temperaturi intre 20 si 28°C pentru o extractie optima a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat este separat de boabe si tras in tancuri pentru finalizarea fermentatiei malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase. Dupa finalizarea acestor procese, expertii oenologi decid daca vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor ramane ca atare sau vor fi cupajate.
In semn de respect pentru primii proprietari ai pamantului pe care a fost infiintata podgoria, fiecare vin poarta numele si chipul persoanei de la care a fost preluat acel pamant.