tune

Lichior

  • La reducere!
  • -28%
Campari Bitter 1L
Sticla 1 L
  • La reducere!
  • -17,17 lei
Aperol 1L
Sticla 1 L
  • La reducere!
  • -36,86 lei
Cocalero Clasico 0.7L
Sticla 0,7 L
  • La reducere!
  • -10,07 lei
Amaretto Disaronno 0.7L
Sticla 0,7 L
  • La reducere!
  • -12,67 lei
Sheridan's Coffee Layered Liqueur 0.7l
Sticla 0,7 L
Chambord 0.5L
Sticla 0,5 L
Fernet Branca 0.7L
Sticla 0,7 L
Sticla 0,7 L
Amarula 1L
Sticla 1 L
  • La reducere!
  • -6,96 lei
Aperol 0.7L
Sticla 0,7 L
  • -10%
Drambuie 0.7L
Sticla 0,7 L
  • La reducere!
  • -9,75 lei
Baileys Irish Cream 0.7L
Sticla 0,7 L
  • La reducere!
  • -9,38 lei
Campari Bitter 0.7L
Sticla 0,7 L
  • -7,16 lei
Cointreau 0.7L
Sticla 0,7 L
Amarula 0.7L
Sticla 0,7 L
Sticla 1 L
Sticla 0,2 L
Jagermeister 0.7L
Sticla 0,7 L
  • La reducere!
  • -13,50 lei
Baileys Irish Cream 1L
Sticla 1 L
Becherovka 0.7L
Sticla 0,7 L
Becherovka 1L
Sticla 1 L
Bols Genever 0.7L
Sticla 0,7 L
  • -19,26 lei
Carolan's 1L
Sticla 1 L
Chartreuse Jaune 0.7L
Sticla 0,7 L
Sticla 0,7 L
Sticla 0,7 L
Chartreuse Vert 0.7L
Sticla 0,7 L
Cherry Heering 0.7L
Sticla 0,7 L
DOM Benedictine 0.7L
Sticla 0,7 L
Drambuie 1L
Sticla 1 L
Dubonnet 0.75L
Sticla 0,75 L
  • La reducere!
  • -8,14 lei
Cynar 0.7L
Sticla 0,7 L

Lichiorul este istorie, traditie si rezultatul unei succesiuni de „experimente”. Descris deseori in istorie ca un elixir, aceasta bautura este distilata cu arome de fructe, ierburi, cacao, nuci si condimente. Primele informatii despre aceasta bautura dateaza de peste 7 secole, timp in care reteta originala a suferit transformari pana la licoarea rafinata pe care o savuram astazi.

De la medicament la placere

Ca multe alte bauturi alcolice, lichiorul a fost folosit la inceput ca un medicament. Istoria spune ca in secolul al XIII-lea, calugarii si maicutele din Europa de Vest isi tratau pacientii cu diferite potiuni si elixiruri care erau extrase din ierburi si fructe si aveau uneori un gust amar, greu de suportat. Introducere unui ingredient dulce precum mierea si mai tarziu zaharul in fabricarea acestor potiuni a creat gustul dulce-amarui al lichiorului de astazi. Lichiorul este cunoscut si in zilele noastre pentru proprietati benefice organismului pentru ca ajuta la o buna digestie atunci cand este consumat in cantitati moderate dupa masa de pranz sau cina. Acesta este extrem de util in bolile gastrice si ajuta la eliminarea pietrelor din rinichi.

Lichiorul ca obicei social

Datorita gustului intens si aromat, lichiorul este catalogat drept bautura favorita a femeilor, dar continutul de alcool de pana la 21% regasit in anumite sortimente fac din acest produs o bautura una iubita si de partea masculina. Lichiorul etaleaza note de o finete deosebita si complimenteaza excelent deserturi calde sau reci, cafe latte, milkshake-uri, cafea sau cocktailuri.

Cum servim corect lichiorul

In servirea lichiorului trebuiesc respectate anumite standarde pentru ca acesta sa aiba aceleasi proprietati si gust inconfundabil. In general, aceasta se serveste la temperatura camerei dar, daca ajunge la o tarie intre 25%-40%° este de preferat ca intr-o cupa mica sa fie adaugata gheata sau sa fie consumat alaturi de un pahar de apa. Acest obicei reduce reduce gustul intens al alcoolului din compozitia lichiorului.

Pe drinkstory.ro ti-am pregatit o selectie de lichioruri fine. Eleganta și rafinamentul gustului fac din lichior un elixir sublim.