Termeni generali


DRINK STORY este denumirea comercială a S.C. Drink Story Distribution S.R.L., persoană juridică cu sediul în Brașov, str. Plevnei Nr.12, jud. Brașov, înregistrată la ORC Brașov sub nr. J8/905/2020, CUI 38628534, numită în continuare DRINK STORY.
Va rugăm sa citiți acești termeni și condiții cu atenție pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului. Utilizarea acestui site implică acceptarea tacită a termenilor și a condițiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezintă înțelegerea (contractul) dintre părți.


 1. Dreptul de autor asupra informaţiilor publicate pe site
www.drinkstory.ro  își rezervă dreptul de a schimba şi a actualiza în orice moment conţinutul acestui site, precum şi Termenii şi Condiţiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă. Navigarea pe site-ul www.drinkstory.ro   urmată de o comandă, echivalează cu citirea, înţelegerea şi acceptarea termenilor de mai jos de către orice client.
Conţinutul site-ului www.drinkstory.ro  - imagini, texte, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, programe şi alte date sunt integral deținute de S.C. Drink Story Distribution S.R.L., fiind protejat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor Nr. 8/1996,cu modificările și completarile ulterioare, respectiv de legislația Română în vigoare privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul Drink Story Distribution S.R.L a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legii.
Copierea, stocarea, modificarea parțială sau în întregime a site-ului este strict interzisă și se pedepsește conform legilor în vigoare privind protecția drepturilor de autor. În calitate de utilizator, dumneavoastră sunteți pe deplin acord cu cele mai sus menționate.
Site-ul www.drinkstory.ro şi logo-ul DRINK STORY sunt proprietatea S.C. Drink Story Distribution S.R.L.
Orice încălcare a dreptului de autor sesizată pe site poate fi raportată la adresa de email: office@drinkstory.ro


Securitatea datelor personale


Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi folosite de S.C. Drink Story Distribution S.R.L.  exclusiv în scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comandă vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promoții, buletinele informative periodice (doar în măsura în care sunteți de acord să primiți acest gen de informații) facturare și pentru livrarea comenzilor etc.


Nu sunteți obligat să furnizați datele personale, însă refuzul face imposibilă prelucrarea comenzii și derularea livrării produselor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizarii de către echipa S.C. Drink Story Distribution S.R.L.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a va adresa justiției. De asemenea, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale și să solicitați ștergerea datelor din baza noastra de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteți adresa către S.C. Drink Story Distribution S.R.L. cu o cerere scrisă, datată și semnată. S.C. Drink Story Distribution S.R.L. se obligă să nu facă publice sau sa nu vândă bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale clienților săi. În cazul în care se va pune problema utilizării datelor dumneavoastră în scopul realizării unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

Prin intermediul www.drinkstory.ro sunt comercializate produse noi, originale, care vor fi livrate clienților în ambalajul original al producătorului (sticla și cutie dacă este cazul) împreună cu documente fiscale, conform legislaţiei în vigoare. S.C. Drink Story Distribution S.R.L. îşi rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care produsul nu se mai regăseşte în oferta curentă a importatorului sau a producătorului.
Drink Story Distribution S.R.L NU îşi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul www.drinkstory.ro, acestea fiind puse la dispoziţia Drink Story Distribution S.R.L de către furnizori/producători. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate pe site.
S.C. Drink Story Distribution S.R.L. pune la dispoziția clienților/utilizatorilor, pe site-ul www.drinkstory.ro informații din surse pe care le consideră de încredere, iar în cazul în care una din informațiile publicate intră sub incidenţa Legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe, utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunoştinţă,  la adresa de email: office@drinkstory.ro. Opiniile exprimate în cuprinsul materialelor publicate în secţiunile blog literar şi recenzii sunt asumate în întregime de autorii respectivelor materiale şi nu implică responsabilitatea solidară a companiei.

2. Informații privitoare la procesul de comandă
În vederea utilizării serviciului, sunteți de acord sa furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.
Pentru a plasa o comandă, clientul trebuie să furnizeze date legate de adresa de livrare, telefon, adresa de email. Prin finalizarea comenzii clientul garantează că toate datele furnizate sunt reale şi corecte, în caz contrar ar putea suporta consecinţele acestor erori (comanda poate fi întârziată, transmisă greşit, etc).
Prin finalizarea comenzii, clientul se declară de acord ca un reprezentant www.drinkstory.ro să îl contacteze prin orice mijloc disponibil  (email/telefon) pentru confirmarea personală a comenzii. Email-ul de confirmare a comenzii este unul doar de confirmare a solicitării de comandă din partea dvs. Procesul de cumpărare nu este încheiat până când nu vom primi acordul de finalizare, în urma căruia vom trimite un email care vă anunță că produsele au fost expediate.
Dacă aveți probleme legate de o comandă, vă rugăm să luați legătura pe emailurile www.drinkstory.ro
In termen de 24 de ore (în zilele lucrătoare) vom reveni cu un răspuns solicitării dumneavoastră.

3. Prețuri - Facturare - Plăți
Preţurile produselor şi serviciilor comercializate prin intermediul site-ului www.drinkstory.ro sunt exprimate în Ron şi conţin T.V.A. (19 %), însă nu includ cheltuielile de livrare. Preţurile produselor pot fi actualizate zilnic, în funcţie de cursul BNR şi de ofertele furnizorilor/producătorilor. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi identic cu cel stabilit de reprezentanţii www.drinkstory.ro în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.
Plata produselor comandate pe www.drinkstory.ro se poate face online cu card bancar sau ramburs. Plata în avans se poate realiza prin ordin de plată vizat de bancă, dovada plăţii urmând să fie trimisă către Drink Story Distribution S.R.L la adresa de email shop@drinkstory.ro. În cazul plăţii în avans, comanda va fi expediată numai după confirmarea încasării în contul S.C. Drink Story Distribution S.R.L. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nefiind efectuată livrarea. www.drinkstory.ro îşi rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans.
În cazul unei erori umane prin care prețul unui produs a fost introdus gresit în magazinul nostru online, nu suntem obligați să furnizăm respectivul produs la prețul greșit și vă vom comunica acest lucru înainte de a livra comanda. În aceasta situație, vă vom transmite noul preț al produsului, iar dumneavoastră veți decide dacă doriți sau nu să achizitionați produsul la prețul corect.

4. Livrarea produselor
Acest magazin online este destinat exclusiv livrării de produse către clienți persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, numai la adrese de pe teritoriul României. Preluarea comenzii se va efectua de o persoană a cărei vârstă este de minim 18 ani.
Livrarea produselor se face oriunde în ţară (România), prin intermediul firmelor de curierat rapid.
Orice comandă va fi livrată în limita stocului disponibil, cu condiția ca aceasta sa fi fost confirmată de către DRINK STORY.


TERMENUL de LIVRARE al produselor este de 24 - 96 de ore (în zilele lucrătoare).
Eventualele întârzieri la primirea coletului (după predarea acestuia de către noi) se datorează exclusiv firmei de curierat și ne cerem scuze în cazul în care apar astfel de situații (pe care nu le putem controla în mod direct).


COSTURILE de LIVRARE:
În cazul livrărilor prin Curier rapid este posibil să existe costuri suplimentare ce vor fi suportate de Client. Acesta va fi informat cu privire la modalitățile de livrare disponibile și va putea să aleagă una dintre aceste modalități anterior finalizării Comenzii.
În cazul în care agentul companiei de curierat nu vă găseşte la adresă, acesta este obligat să vă contacteze telefonic, iar în cazul în care nu puteţi fi contactat(ă) coletul se va întoarce în centrul de livrare al firmei de curierat unde va fi păstrat pentru aproximativ 5 zile calendaristice.
Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună. Factura constituie contractul de vânzare/cumpărare conform legislaţiei române în vigoare. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea documentelor de livrare că a primit produsul (produsele) care este (sunt) conforme cu comanda şi cu nevoile acestuia.

5. Garanţia produselor
Produsele comercializate pe site-ul www.drinkstory.ro sunt în perfectă concordanţă cu normele şi cerinţele europene aplicabile inclusiv pe teritoriul României. (cf. legii 449/2003). S.C. Drink Story Distribution S.R.L. garantează originalitatea produselor şi provenienţa acestora.
Prin intermediul site-ului www.drinkstory.ro sunt comercializate exclusiv produse originale și/sau a caror proveniență este certificată de furnizor/producători.
Toate produsele comercializate de către Operator beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor, producătorul fiind unic responsabil pentru eventualele, vicii, lipsuri, defecte, neconformități, etc.

6. Politica de Retur
Drink Story Distribution S.R.L garantează pentru calitatea produselor comercializate pe site-ul www.drinkstory.ro prin posibilitatea returului în 14 de zile calendaristice. Clientul poate returna produsele comandate de pe site-ul www.drinkstory.ro fără a invoca un motiv, în termen de 14 de zile calendaristice de la data intrării în posesia fizică a produselor (OUG nr. 34/2014).
Costurile de transport pentru retur vor fi suportate de către client. Returul produselor se realizează prin firma de curierat cu care au fost expediate. În cazul în care se optează pentru alt serviciu de curierat decât cel agreat, taxa de transport pentru retur va fi suportată tot de către client.
Înainte de returnarea produsului, este obligatorie completarea formularului de retur, sau pe email office@drinkstory.ro cu privire la intenţia de a returna un produs sau mai multe produse.
Contravaloarea produselor achitate se restituie în termen de maxim 14 zile de la data la care clientul îşi exercită dreptul de retur. Returnarea banilor se poate face de către Drink Story Distribution S.R.L doar prin virament bancar în contul IBAN transmis de către client.
ATENŢIE - Exceptări de la dreptul de retur!
Potrivit Art.16 din OUG nr.34/2014 a drepturilor consumatorilor NU se acceptă pentru returnare produsele desigilate, desfăcute, produse care prezintă modificări fizice, lipsuri cantitative, lovituri, ciobituri, zgârieturi, şocuri, etc. În funcţie de starea produsului returnat, se va decide dacă rambursarea poate fi acceptată. Potrivit art.14 din OUG nr.34/2014 clientul poate fi responsabil pentru diminuarea valorii produselor, astfel încât suma restituită clientului poate fi cu până la 15 % mai mică decât cea plătită de acesta, dacă produsul a suferit modificări legate de caracteristici sau de funcţionalitate pe perioada deţinerii acestuia de către client.

7. Comentariile utilizatorilor
www.drinkstory.ro îşi rezervă dreptul de a nu publica pe site comentarii cu conţinut ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, care tulbură în vreun un fel viaţa privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conţin viruși, texte reprezentând email-uri în masă sau orice altă formă de spam.
www.drinkstory.ro nu va purta responsabilitatea şi nici nu va putea fi obligată la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeaşi limitare a responsabilităţii ca şi restul conţinutului de pe site, conform articolelor din acest document. În cazul trimiterii unor informaţii, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă societăţii S.C. Drink Story Distribution S.R.L. dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil şi retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum şi dreptul de a distribui mai departe aceste date în interesul explicit sau implicit de marketing al companiei.

8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcţionare
Site-ul www.drinkstory.ro este găzduit de serverele unei terţe firme. www.drinkstory.ro nu va putea fi făcut  responsabil pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. S.C. Drink Story Distribution S.R.L. nu va putea fi făcut răspunzător  pentru erorile de interfață apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului. S.C. Drink Story Distribution S.R.L. nu garantează că site-ul www.drinkstory.ro, serverele pe care este găzduit, sau email-urile trimise sunt fără viruşi sau alte componente informatice cu caracter potenţial dăunător, că nu conţine erori, omisiuni. Utilizatorul foloseşte site-ul pe riscul propriu, www.drinkstory.ro fiind liber de  orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informaţiilor de pe site.
 
9. Abonarea şi dezabonarea la newsletter
Abonarea şi dezabonarea la newsletterul site-ului www.drinkstory.ro este gratuită şi voluntară și nu condiționează accesarea sau utilizarea website-ului. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând vă puteţi dezabona urmând instrucţiunile din subsolul fiecărui email. Mesajele trimise respectă legea Comerţului Electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia română şi internaţională.
Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului ca și în cazul folosirii site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidenţialitate este descrisă pe larg în secţiunea următoare.
Retransmiterea newsletterului www.drinkstory.ro se va realiza doar pe propria răspundere a abonatului, fără a putea fi trasă Compania la răspundere pentru acțiunile abonaților săi. Retransmiterea nu poate fi realizată cu scopul defăimării sau aducerii atingerii în niciun fel a imaginii www.drinkstory.ro ori a produselor comercializate de acesta. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului www.drinkstory.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, Drink Story Distribution S.R.L nu poate fi făcută răspunzătoare sub nicio formă de acţiunile abonaţilor săi. De asemenea www.drinkstory.ro îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

10. Dispoziţii finale
Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe www.drinkstory.ro şi care nu este deja tratată de niciun articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile de la data sesizării, de către utilizator/client, la adresa office@drinkstory.ro.
În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată din Brasov sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părţi. Fiind de acord cu Termeni şi Condiţiile de Utilizare, stipulate în prezentul document, clientul își asumă in totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului www.drinkstory.ro.
Fotografiile produselor afișate pe site au caracter informativ și acestea pot conține accesorii neincluse în pachete, iar prețul sau unele specificatii pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot exista erori de operare.

Ultima actualizare la data de 26.08.2022: Drink Story Distribution S.R.L. – www.drinkstory.ro