tune

Italia

0,75L
0,75L
  • -20,00 lei
0,75L
Podernuovo a Palazzone di Giovanni Bulgari...
  • -40,00 lei
0,75L
Podernuovo a Palazzone di Giovanni Bulgari...
0,75L
0,75L
  • -8,99 lei
0,75 L
San Polo Brunello di Montalcino DOCG 0.75L
0,75 L
  • -5%
Fonzone Greco di Tufo
0,75 L
Santa Sofia Lugana 0,75L
0,75 L
Santa Sofia Le Calderare Pinot Grigio Garda
0,75 L
Santa Sofia Soave Classico Montefoscarino
0,75 L
0,75L
Santa Sofia Merlot Corvina
0,75 L
0,75L
0,75L
Castello di Verrazzano Chianti Classico
0,75 L
0,75L
0,75 L

Italia, cunoscută pentru frumusețea sa pitorească și cultura sa bogată, este și un paradis pentru iubitorii de vinuri. Cu podgorii întinse în regiunile sale diverse, Italia oferă o varietate impresionantă de tipuri de vinuri, fiecare cu arome și caracteristici distincte. Incepeți o aventură în lumea vinurilor italienești, explorând cele mai populare soiuri și descoperind aromele autentice care încântă simțurile.

Amarone della Valpolicella: Din regiunea Veneto, Amarone, considerat unul dintre cele mai nobile vinuri din Italia. Obținut dintr-o selecție atentă de struguri uscați la soare, Amarone încântă simțurile cu arome intense de fructe roșii, ciocolată și condimente. Cu o structură bogată și finisaj lung, Amarone este asociat de obicei cu mâncăruri tradiționale italienești, cum ar fi risotto și carne de vânat.

Barolo: Regina Vinurilor Roșii: Cunoscut ca "Regina Vinurilor Roșii", Barolo este obținut din struguri Nebbiolo și este originar din regiunea Piemont din nordul Italiei. Acest vin are o culoare roșie intensă și arome complexe de trufe, cireșe și condimente. Cu o textură plină și taninuri puternice, Barolo este adesea comparat cu vinurile Bordeaux și poate fi asociat cu preparatele bogate, cum ar fi carnea de vită sau vânatul.

Brunello di Montalcino: Un vin roșu de calitate superioară din Toscana, realizat dintr-un soi rar de struguri Sangiovese, denumit Brunello. Are arome de fructe negre, mure și note de lemn, cu taninuri fine și elegante.

Chianti Classico: Originar din regiunea Toscana, Chianti este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate vinuri din Italia. Este obținut din struguri Sangiovese, care aduce arome de vișine și note subtile de ierburi aromatice. Cu o culoare rubinie intensă și gust echilibrat, Chianti se potrivește perfect cu preparatele italienești tradiționale, cum ar fi pastele și pizza.

Pinot Grigio: În regiunea Veneto și Friuli-Venezia Giulia se găsește renumitul Pinot Grigio, un vin alb răcoritor și ușor de băut. Cu arome delicate de pere și citrice și o aciditate răcoritoare, Pinot Grigio este alegerea ideală pentru a însoți fructele de mare, paste cu sosuri ușoare și salate proaspete.

Barbaresco: Un alt vin nobil din regiunea Piemont, obținut din struguri Nebbiolo. Are arome de fructe roșii, trufe și mirodenii, cu taninuri fine și un gust complex.

Montepulciano d'Abruzzo: Un vin roșu plin și aromat din regiunea Abruzzo, realizat din struguri Montepulciano. Are arome de fructe negre și note de ciocolată, cu taninuri moi și o aciditate plăcută.

Vermentino: Un vin alb sec și proaspăt din regiunile Toscana și Sardinia. Are arome de pere și mere, cu o aciditate vibrantă și o notă subtilă de ierburi aromatice.