tune

Lichior

Golden Eight Lichior Pere Williams 0.7L
0,7 L
Unicum Zwack 0.5L
  • -3%
0,5 L
Unicum Zwack 0.5L
Pisang Ambon Lichior Banane Verzi 0.7L
0,7 L
Luxardo Maraschino Originale 0.7L
0,7 L
Passoa Lichior Fructul Pasiunii 0.7L
0,7 L
Campari Bitter 1L
1 L
Campari Bitter 1L
Aperol 1L
  • -25%
1 L
Aperol 1L
Bumbu Cream Gift Box
0,7 L
Cocalero Clasico 0.7L
  • -6,86 lei
0,7 L
Cocalero Clasico 0.7L
Amaretto Disaronno 0.7L
  • -21,78 lei
0,7 L
Amaretto Disaronno 0.7L
Sheridan's Coffee Layered Liqueur
0,7 L
Chambord 0.5L Chambord 0.5L
0,5 L
Chambord 0.5L
Fernet Branca 0.7L
0,7 L
Fernet Branca 0.7L
Amaro Montenegro 0.7L
0,7 L
Amarula 1L
  • -5%
1 L
Amarula 1L
Aperol 0.7L
  • -19,16%
0,7 L
Aperol 0.7L
Drambuie 0.7L
0,7 L
Drambuie 0.7L
Baileys Irish Cream 0.7L
  • -23,29 lei
0,7 L
Baileys Irish Cream 0.7L
Campari Bitter 0.7L
  • -15,57 lei
0,7 L
Campari Bitter 0.7L
Fireball Cinnamon Whisky 0.5L
0,5 L
Cointreau 0.7L
0,7 L
Cointreau 0.7L
Amarula 0.7L
0,7 L
Amarula 0.7L
Amer Picon Bierre 1L
1 L
Angostura Bitter 0.2L
0,2 L
Jagermeister 0.7L
0,7 L
Jagermeister 0.7L


Baileys Irish Cream 1L
  • -41,96 lei
1 L
Baileys Irish Cream 1L
Becherovka 0.7L
0,7 L
Becherovka 0.7L
Becherovka 1L
1 L
Becherovka 1L
Bols Genever 0.7L
0,7 L
Carolan's 1L
  • -19,26 lei
1 L
Carolan's 1L
Chartreuse Jaune 0.7L
  • -2,35 lei
0,7 L
Chartreuse Jaune 0.7L
Fernet Branca Menta 0.7L
0,7 L

Lichiorul este istorie, traditie si rezultatul unei succesiuni de „experimente”. Descris deseori in istorie ca un elixir, aceasta bautura este distilata cu arome de fructe, ierburi, cacao, nuci si condimente. Primele informatii despre aceasta bautura dateaza de peste 7 secole, timp in care reteta originala a suferit transformari pana la licoarea rafinata pe care o savuram astazi.

De la medicament la placere

Ca multe alte bauturi alcolice, lichiorul a fost folosit la inceput ca un medicament. Istoria spune ca in secolul al XIII-lea, calugarii si maicutele din Europa de Vest isi tratau pacientii cu diferite potiuni si elixiruri care erau extrase din ierburi si fructe si aveau uneori un gust amar, greu de suportat. Introducere unui ingredient dulce precum mierea si mai tarziu zaharul in fabricarea acestor potiuni a creat gustul dulce-amarui al lichiorului de astazi. Lichiorul este cunoscut si in zilele noastre pentru proprietati benefice organismului pentru ca ajuta la o buna digestie atunci cand este consumat in cantitati moderate dupa masa de pranz sau cina. Acesta este extrem de util in bolile gastrice si ajuta la eliminarea pietrelor din rinichi.

Lichiorul ca obicei social

Datorita gustului intens si aromat, lichiorul este catalogat drept bautura favorita a femeilor, dar continutul de alcool de pana la 21% regasit in anumite sortimente fac din acest produs o bautura una iubita si de partea masculina. Lichiorul etaleaza note de o finete deosebita si complimenteaza excelent deserturi calde sau reci, cafe latte, milkshake-uri, cafea sau cocktailuri.

Cum servim corect lichiorul

In servirea lichiorului trebuiesc respectate anumite standarde pentru ca acesta sa aiba aceleasi proprietati si gust inconfundabil. In general, aceasta se serveste la temperatura camerei dar, daca ajunge la o tarie intre 25%-40%° este de preferat ca intr-o cupa mica sa fie adaugata gheata sau sa fie consumat alaturi de un pahar de apa. Acest obicei reduce reduce gustul intens al alcoolului din compozitia lichiorului.

Pe drinkstory.ro ti-am pregatit o selectie de lichioruri fine. Eleganta și rafinamentul gustului fac din lichior un elixir sublim.